Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar oss lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

 

Lisa Laskaridis
Ordförande
newyork(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott här sen 2010.

Vad tog dig till New York?
Ett jobb på FN (United Nations Department for Public Information)

Har du bott utomlands i något annat land?
Innan jag flyttade till New York bodde jag i Melbourne, Australien, i 7 år.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Sedan 2010. Det allra bästa är gemenskapen, SWEA har blivit min familj här i New York.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som press och kommunikationsansvarig på den svenska FN-representationen i New York.


Malin Dessner
Vice Ordförande, Sekreterare, Redaktör SWEA-Nytt

Hur länge har du bott i New York? 
Jag har bott här sen 2011.

Vad tog dig till New York? 
Kom hit på fiancee-visum och gifte mig med en amerikan.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Pluggat i Spanien och Australien.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA? 
Gick med i SWEA ganska direkt när jag flyttade till USA i maj 2011 men blev inte aktiv förran sent 2013. Det bästa med SWEA är alla fina vänner jag fått! Gemenskapen.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar på Pfizer.

Vilket är ditt smultronställe i New York? 
På sommaren Pier i Cafe vid Hudson River (500 W 70th St).


Marija Perisa Kegel
Vice-Sekreterare


Hur
länge har du bott i New York?
Jag har bott här sedan 2001.

Vad tog dig till New York?
Jag började studera här, ekonomi, politik och internationella relationer på Hunter College och New York University.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag kommer från Kroatien och har bott där i perioder.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med sen 2015, det bästa med SWEA är samhörigheten. Det är härligt att träffa alla inspirerande kvinnor och få möjlighet att fira svenska högtider ihop.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar på en ”growth equity” firma. Min roll är att optimera relationer mellan oss, finansbranschen och våra potföljföretag.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
På somrarna är min favorit att ta en apperol spritz på utebaren på the Boat House i Central Park. På vintern älskar jag att fika på Neue galley, 1048 5th Ave, det är som att vara i Österrike. Bästa kaffet i NY hittar man på Zibetto espresso bar, det finns på ett flertal platser och är värt att söka upp!


Yvette Avenhall
Kassör


Rebecca Hedlund
Programansvarig

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan i december 2012.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit för att studera till producent på New York Film Academy och träffade under studietiden min man och blev kvar.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i USA i två omgångar och kom hit första gången 2008 då jag spenderade ett år på Long Island som Aupair och ett år i Santa Barbara, CA där jag studerade filmproduktion. Har även hunnit med ett år i Oslo.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Det började med att jag blev kontaktad av SWEA för att göra en jubileumsfilm till SWEA NY 30 års firande och blev i samband med detta även medlem. Det bästa med SWEA NY är utan tvekan gemenskapen. Jag var ganska ny i New York när jag blev medlem och flera av mina närmsta vänner idag har jag fått genom SWEA.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
På dagarna jobbar på den svenska FN-representationen i New York och på kvällarna umgås jag med man och vänner såvida det inte är något trevligt SWEA event att gå på.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
På sommaren är Grand Banks en favorit. Restaurangen är på en båt som ligger i hamn där du både kan komma för att äta eller ta ett glas. På vintern tycker jag om att besöka någon av alla fantastiska lobby barer som finns i stan. The Beekman, Soho Grand och The Bowery är några att rekommendera.


Adina Forsström
PR-ansvarig


Britt-Marie Swartz
Styrelseledamot


Kajsa Kjellander
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag flyttade hit januari 2016.

Vad tog dig till New York?
Min man fick ett jobb här.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag pluggande i Holland som utbytesstudent.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag var med i SWEA från dag ett. Alla håller nog med om att det är läskigt att “börja om” i ett nytt land på andra sidan klotet. SWEA är en trygghet för mig. Ett fantastiskt sätt att få nya vänner och ett nätverk som kan ta dig var som helst.


Hanna Lindqvist
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Har bott här sen 2007, så 10-års jubileum i år

Vad tog dig till New York?
Kärleken!

 

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Ja, i Österrike, Tyskland, Singapore och Schweiz. Och så bodde jag en kort sväng i Texas också vid ett tillfälle (vilket ju nästan ar som ett annat land!).

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med i SWEA sen jag flyttade till New York 2007, men i flera omgångar. Absolut bäst med SWEA är vännerna!

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som systemdesigner på Bloomberg på dagarna och på kvällarna hittar man mig förmodligen hemma med min familj som består av man och två barn. Däremellan är det en salig blandning mellan lekplatshäng, träning på gym eller middag med vänner. Bra mix ändå!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Community Food and Juice på 112th & Broadway. Bästa brunchen ”off the beaten track”.


Har du något mer du vill berätta?
Gå med i SWEA, bara gör’t!


Iris Voltaire
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott i New York i flera omgångar, men senaste vändan kom jag hit sommaren 2016.

Vad tog dig till New York?
Min vilja att bo och jobba här. Jag har alltid älskat New York, så när jag var klar i skolan var valet självklart att ta mig hit.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Absolut, jag bodde i södra Spanien i ett år under gymnasiet, och flyttade sedan till Barcelona för jobb när jag tagit studenten. Jag har även studerat ett år i San Diego, Kalifornien, samt tre år i Köpenhamn, Danmark. Men nu känner jag mig klar med att flytta, och planerar att stanna i New York en längre tid.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med i SWEA sedan Oktober 2016. Bäst med SWEA är det otroliga nätverket som medlemskapet kommer med – jag har hittat så många nya vänner genom SWEA. Näst bäst är att få fira svenska highlights i NYC, såsom kräftskivor och semmeldagen.

Vad gör du på dagarna?
På mornarna joggar jag i Central Park och på dagarna jobbar jag med branding på ett e-commerce underklädesföretag. På kvällarna och helgerna umgås jag med min kille och våra kompisar – ofta med ett starkt fokus på mat och dryck.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag vill slå ett slag för en restaurang på min gata, Café Antonucci (East 81st St) – mysigaste italienaren i NYC. Ni hittar mig också ofta på Hamptons Chutney på Grand St – godaste lunchen.