Network Menu

Smultronställen i New York

Här tipsar NY-Sweor om sina favoritställen i New York. Det kan vara ett mysigt fik, en härlig restaurang eller bästa parkbänken i Central Park.

Öppettider och priser får man själv kolla upp inför eventuella besök.

Väl mött!

/Swea New York

Restaurang/ Café

Svenska kyrkan i New York

Svenska kyrkan liten-minMitt i midtown ligger svenska kyrkan i New York, en välkomnande och lugn samlingsplats.

Här kan du, förutom att gå på gudstjänster också bland annat, fika med kanelbulle, läsa svenska veckotidningar och köpa kalles kaviar. Kyrkan har också barngrupper, ett stort bibliotek med bland annat svenska barnböcker samt en pärm där svensktalande barnpassare annonserar för att få jobb.

Väl värt ett besök. Fiket är en oas efter en dag på Manhattan och det är troligen en av våra Sweor som bakat kanelbullen!

5 East 48th Street, – New York, https://www.svenskakyrkan.se/newyork

Penelope

penelope liten-min

På 159 Lexington avenue (i höjd med 30th Street) ligger en mysig restaurang som heter Penelope. Inredningen går i pastellfärger och lantlig stil, maten är och god och personalen trevlig. http://www.penelopenyc.com

Cafe China

Cafe china liten-min

Mitt i midtown ligger Cafe China. Det är lätt att missa denna utifrån sett anspråkslösa pärla, gör inte det. Cafe china har upprepade år fått en stjärna i Michelin guiden och serverar god mat till bra priser. Bäst deal får du om du går dit på lunchen. Det är högt tryck men det brukar vara ganska liten väntetid på drop in bord. http://www.cafechinanyc.com