Network Menu

SWEA Bokklubbar

Inom SWEA New York finns flera grupperingar som konsumerar och diskuterar böcker eller annan media. Hör av dig till respektive bokklubb om du är intresserad.

En bokklubb ”Blandad kompott” läser både engelsk och svensk litteratur.

Vi är ca 10 personer som träffas andra onsdagen i varje månad, på en lugnare restaurang eller cafe på Manhattan. Vi läser upplyftande litteratur eller deckare.
Kontaktperson: Ingalill Wilson: ingalill.k.wilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

En grupp är en blandad mediagrupp.

Vi är bokklubben som blev en ”mediaklubb”. Vi hoppade över böckerna, och istället testar vi nu media av andra slag – en tidningsartikel, podd, dokumentär eller liknande. Det är ett toppen koncept! Vi är ca 10 personer och ses hemma hos varandra. Vi har bland annat lyssnat på p3-dokumentär, sett netflix-dokumentärer. Att starta en klubb av något slag är ett roligt sätt att knyta nya kontakter och få fler vänner. Vi umgås ofta även utanför bokklubben!
Kontaktperson: Malin Dessner: mdessner(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

p3 doknetflix

 

En tredje grupp läser och diskuterar svensk litteratur en gång i månaden.

Gruppen är cirka 8 personer och träffas hemma hos varandra. Kontaktperson är Kina Andersson: kinaandersson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

-”Vi läser moderna svenska romaner med enstaka inslag av andra skandinaviska författare och har träffats i drygt 15 år!

Just nu läser vi Leif GW Persons Bombmakaren och hans kvinna. Vi har också läst; Spådomen av Agneta Plejl, Än klappar hjärtan av Helena von Zwiegberg, Den andra kvinnan av Therese Bohman, Beckomberga av Sara Stridsberg, Folk av en främmande stam av Louise Boije af Gennäs.

bokklubb rad liten