Välkommen till SWEA Art New York!

Är du kreativ?
Självklart! Alla är vi kreativa – och på så många olika sätt!
Vill du vara med och utveckla din kreativitet? Alla är välkomna, professionell som amatör.

Jag heter Leslie (Lili) Dahlqvist och är kontaktperson för SWEA Art New York.

Uppväxt i Stockholm men bor sedan många år i USA. Studerade Fashion Design och Textil på Fashion Institute of Technology (FIT) i NYC. Jag arbetar med alla former av textil och fiber. Finner ofta min inspiration i naturen omkring mig. Arbetar mest med ekologiska material som ull, bomull och lin, och försöker återbruka material i mina projekt så ofta jag kan.

Vill Du utveckla din kreativitet?
SWEA Art är ett forum och nätverk inom SWEA International för alla skapande kvinnor inom SWEA, såväl professionella som amatörer. Vi vill vara en inspirationskälla att börja skapa och främja utbyte mellan konstnärer – för Dig som är professionell, för Dig som är amatör, för Dig som just börjat – och alla däremellan.
Vi arbetar tillsammans, inspirerar varandra, arrangerar workshops och utställningar, utbyter erfarenheter och idéer, besöker utställningar, träffar konstnärer.

Är du konstintresserad?
Syftet är att tillsammans vara en inspirationskälla till skapande och att främja utbyte mellan konstnärer inom lokal avdelning som globalt. Idag finns det SWEA Art i tjugo SWEA-avdelningar som tillsammans organiserar såväl lokala som internationella aktiviteter.

Vad är konst?
Definitionen av vad konst är enligt Uppslagsverket konst (egentligen ’kunnande’, ’färdighet’), kulturyttring vars utförande kräver särskild kunskap och förmåga att bruka denna med personlig behärskning och individuell anpassning till situation och avsikter. Konst kan vara ett uttryck på vår kultur, personlighet och synvinkel på livet. Mångfalden inom konst är stor, skapa smycken, teater, dans, fotografi och mycket mer.

Kom med oss i New York SWEA Art, både du som är professionell eller nyfiken på att lära dig mer om konstens mångfald! Ett bra sätt att presentera dej själv och sprida din konst.

Klicka här för att se en presentation av våra konstintresserade Sweor i New York.

Hör av er till mig så kan jag berätta mer. Min email adress är ladahlqvist@gmail.com

Hjärtligt välkommen! 

Information om SWEA Art International, konstnärspresentationer, aktiviteter och event finns på hemsidan art.swea.org 

Där finns all information om konstnärer, kontaktpersoner i varje avdelning, event, webbinarier, aktiviteter på gång etc. Under fliken konstnärspresentationer kan skapande Sweor publicera en presentation med text och foton.

Här är ett axplock av vad vi i SWEA New York har gjort den senaste tiden.