Network Menu

Författarträff med Frida Stranne och Sanna Torén Björling


SWEA NY bjuder in till författarträff med Frida Stranne och Sanna Torén Björling!
Sanna och Frida lärde känna varandra när de samtidigt bodde i Washington DC och deras vänskap och gemensamma intresse för det amerikanska samhällets komplexitet mynnade 2019 ut i att ta sig an bokprojektet Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA (Mondial) 2020.

Koppla upp dig tillsammans med SWEA New York, Frida Stranne och Sanna Torén Björling!

Datum: tisdagen den 26 januari kl. 13.00

Plats: Zoom

Läs mer om boken här: https://mondial.se/bok/supermakten/

Läs mer om författarna här nedan:

Frida Stranne är forskare och lektor vid Högskolan i Halmstad och knuten till Svenska Institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala Universitet. 2012 var hon Svenska Dagbladets expert under amerikanska presidentvalet och sedan dess har hon kommenterat amerikansk politik och samhällsutveckling i alla stora svenska medier. Sedan 2016 har hon varit krönikör i Expressen där hon skrivit om utvecklingen i USA. Hon var gästforskare vid American University i Washington DC 2013-2014 och har återkommande gjort fältstudier runt om i USA sedan 2002. Hon är flitigt anlitad föredragshållare och driver podden Amerikaanalys tillsammans med forskarkollegor och en journalist baserad i DC. Frida bor sedan några år tillbaka mitt ute på landet utanför Halmstad med sin man. Hon brinner för bildning och att medverka till att göra komplicerade samhällsfenomen tillgängliga för en bred publik. Det liksom behovet av att fler kvinnliga forskare syns i samhällsdebatten är vad som främst driver hennes mediemedverkan.
Sanna Torén Björling är journalist på Dagens Nyheter där hon varit sedan 2000. Hon är författare till två böcker om USA, utöver Supermakten även “Allt vi har gemensamt” (Natur&Kultur) 2020. Hon var DN:s korrespondent i USA 2013-2017, med bas i Washington DC, och bevakade där Barack Obamas andra mandatperiod och presidentvalet 2016. Hon har regelbundet återvänt till USA efter 2017, för DN och för research för bokskrivande; senast i november 2020, som en del av DN:s valbevakning. Som korrespondent reste hon runt över hela USA, både för nyhetsrapportering och planerade reportage. Sanna är född i Uppsala, har en fil.kand i statsvetenskap, samt journalistutbildning. Hon bor för närvarande i Stockholm med sin familj. Hon tycker att det bästa med att vara journalist är möjligheterna att möta människor och miljöer man aldrig annars skulle komma i kontakt med, och att få fråga människor om deras liv och tankar.