Network Menu

SWEA Professional New York

SWEA Professional New York är en plattform för våra medlemmar för utbyte av erfarenheter och idéer inom yrkeslivet. Vi ger tips och råd samt erbjuder intressanta föredrag, diskussioner och events (besök på företag m.m.).

Alla är välkomna att delta oavsett om man befinner sig mitt i yrkeslivet eller har det bakom, eller framför sig. Är du nyinflyttad till New York och söker arbete eller vill etablera ett eget företag? Bor och arbetar du redan här sedan länge, men söker nya inblickar, utbyten och nätverk? Eller har du redan yrkeslivet bakom dig, men är ändå nyfiken på hur arbetsmarknaden förändras och vad det kommer för nya möjligheter – och kanske också gärna vill dela med dig av dina erfarenheter! Alla frågeställningar och erfarenheter är värdefulla!

SWEA Professional New York har som målsättning att anordna 2-4 program per år. Dessa utlyses i vårt medlems e-mail SWEA-Nytt, via våra sociala medier samt här på hemsidan. Vill du läsa mer om de olika arrangemangen, läs artiklarna i SWEA NY Magazine där vi berättar mer.

Det är programgruppen (sweanyprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com) och Maria Bergenhem som är ansvariga för SWEA Professional i New York. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor.

#sweaproffesional

2019

November 2019, vi träffade Fanny Reuterswärd på en bar i LIC där hon berättade om sin resa från Stockholm till New York och hennes personliga projekt, AMERIKABREVET. Amerikabrevet är en podcast där Fanny i varje avsnitt möter en driven svensk kvinna som delar med sig av karriärtips, New York-spaningar och allmänna tankar och känslor om livet här. Fanny tilldelades även SWEA New York Mona Johnsson Scholarship 2018.

April 2019, en kväll på the Swedish Cottage Marionette Theater i Central Park där vi träffade Tilde Björfors, grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör. Vi fick höra om resan att etablera nycirkus i Sverige, att använda cirkus som inspiration för ledarskap och tillit och fick veta vad en kontorsakrobat är för något.

2018

Oktober 2018, frukost på Google. Filip Johansson höll en Digital Marketing 101 följt av en Q&A. Filip har jobbat på Google i snart 5 år. Han är Video Lead i NYC för ett team inom Food & Beverage-sektorn och jobbar med varumärken som Burger King, Bacardi och Chobani.

 

Maj 2018, en kväll om ledarskap, design och karriär med Dobermans VD Lisa Lindström! Lisa är grundare av och VD för designbyrån Doberman, med kontor i Stockholm och New York. Här är hon också senior strateg för byråns största internationella kunder. Som framstående innovatör och entreprenör har Lisa kastat nytt ljus på såväl begreppet ledarskap som designens betydelse i samhället. Hon har suttit som industrirådgivare för regeringen, är Styrelseordförande i UR (Utbildningsradion) och Juryordförande i Design S (Swedish Design Awards). Som flitigt anlitad föreläsare talar hon bland annat om strategisk design och tjänsteutveckling, kundupplevelse och digitala plattformar, innovativt ledarskap och konsten att bygga en välmående arbetsplats. 

 

April 2018, på LinkedIns kontor i Empire State Building. En kväll på LinkedIn om nätverkande, din profil på nätet samt hur du blir en bra ambassadör för ditt egna varumärke. Vi fick träffa LinkedIns Customer Success Manager, Cassie Brown. Hon berättade om hur du bäst når ut på LinkedIn.

 

 

Januari 2018: En kväll med Irina Schoulgin-Nyoni, Ambassadör och Biträdande myndighetschef på Svenska FN representationen i New York.

Hur blir man Ambassadör, och hur är det egentligen att jobba som kvinnlig diplomat i Afrika och på FN? Irina Schoulgin-Nyoni kommer att dela med sig av erfarenheter, historier och reflektioner över sitt yrke och vägen dit. Irina har tidigare varit diplomat i Angola, Brasilien, Zimbabwe, Liberia och Schweiz, och kommer nu senast från en ambassadörspost i Moçambique. Nu arbetar hon som Biträdande myndighetschef för den Svenska FN representationen i New York.

 

2017

Anna Throne-Holst har en spännande karriär bakom sig med många års erfarenhet både i den privata och offentliga sektorn. I juni 2017 tog Anna över rollen som President på den Svensk-amerikanska handelskammaren i New York (SACC New York), efter Renée Lundberg som styrt organisationen i 17 år. Hur känner Anna för sin nya roll, och vad har hon för visioner för SACC NY och framtiden? Läs mer om vårt spännande möte med Anna i kommande SWEA Magazine.

 

 

Angelina JolinEn kväll med moderedaktör, kändisstylist och producent Angelina Jolin!
Hur är det att jobba som stylist för de riktigt stora modetidningarna Vogue, ELLE och Harper’s Bazaar? Hur nervöst är det att styla kändisar som Izabella Scorupco, Uma Thurman och Heidi Klum? Och hur går det egentligen till på en inspelning av Topmodel och X-faxtor? Vi få reda på detta och mycket mer när vi en kväll i maj träffas för att höra om Angelinas fascinerande karriärsresa.

 

 

Lyman liten
I januari fick vi lyssna till ett mycket engagerande och inspirerande föredrag av Kapten Ann-Charlotte Lyman, assisterande militärrådgivare på svenska FN representationen i New York.

 

 


2016

bagall

 

SWEA New York besökte Jennifer Jansch i hennes butik Bag-all på Manhattan för att höra om hur hon förverkligat sina två drömmar om att starta en butik och att bo på Manhattan.

 

File_001

 

SWEA New York fick möjlighet att gå en rundvandring på på Spotify´s ”coola” kontor samt att höra om dess verksamhet.

 

 

 

ANNESOFIE

 

 

SWEA New York fick en mycket intressant pratstud med Ann-Sofie Näslund, Expressens New York korrespondent sedan 2013. Hon berättade bland annat om sitt yrkesliv och hur det är att arbeta som journalist i ett annat land.

 

 

___________________________________________________________________________________

Viktigt att notera är att SWEA Professional inte är en separat grupp eller avdelning utan att dessa yrkesfokuserade program snarare är integrerade I SWEA New Yorks verksamhet.

Vill du få mer information om SWEA Professional, eller har idéer om programaktiviteter – kontakta oss gärna via e-post: sweanyprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA International Professional har en samlingssida. Den nås via följande länk: https://swea.org/swea-professional/

SWEA Professional har även en LinkedIn grupp, “SWEA Professional network“. Här kan du enkelt utbyta tankar och erfarenheter, ställa en fråga och efterlysa kontakter inom ditt yrkesområde.