Network Menu

Beach 2018!

New York är kanske inte i första hand förknippat med stränder – men regionen är förunnad med fantastiskt varma somrar och en hel uppsjö av fina badplatser. Så varför inte ta en paus från storstadsjungeln och upptäck havet och naturen runt om New York City och i New Jersey? SWEA New York guidar dig till några av guldkornen inför Beach 2018!

 

 

Long Beach

Ungefär 1 timmes tågfärd från Penn Station ligger Long Beach med sin ikoniska boardwalk och milslånga strandremsa täckt av vit sand. Stranden har badvakter från 9-6 och är enkel att ta sig till med Long Island Railroad – Long Beach är sista stoppet och sedan kan du promenera till stranden på ca 10 minuter. Avgångar från Penn Station i Manhattan eller något av stoppen på väg ut till Long Island. Det är inträde till de alla flesta strander i New York, så även till Long Beach (kontanter). Ta med matsack eller köp förtäring från någon av food trucksen som står parkerade utanför. Solstolar och parsoller finns till uthyrning.

http://www.longbeachny.gov

http://www.mta.info/lirr

 

Rockaway Beach

Till Rockaway Beach kan du åka tunnelbana: linje A till Beach 67th St, Beach 90th St osv. Badvakter är på plats mellan 9 och 6 varje dag, och stranden har gratis inträde. Det går också att ta färjan från Wall Street (Manhattan) eller Sunset Park (Brooklyn). även här finns många foodtrucks, barer och restauranger när du blir hungrig eller torstig – Rockaway Beach är kända for sina tacos – om du inte väljer att ta med egen matsäck.

https://www.nycgovparks.org/parks/rockaway-beach-and-boardwalk/

https://www.ferry.nyc/routes-and-schedules/route/rockaway/

 

Brighton Beach

Brighton Beach, granne med Coney Island, är känd som ”little Odessa” genom områdets många ryska och öst-europeiska restauranger och affärer. Badvakter mellan 10 och 6 varje dag. Tunnelbanans linje B och Q går hit vilket gör Brighton Beach till en av de mest lättillgangliga stränderna i New York området.

https://www.nycgovparks.org/parks/coney-island-beach-and-boardwalk/facilities/beaches

http://www.mta.info/

 

Sandy Hook

Sandy Hook är en halvö som sträcker sig ut från kusten i New Jersey, söder om Manhattan, och har flera stränder: North Beach, Gunnison Beach och South Beach. Vid högsäsong är Sandy Hook ett populärt utflyktsmål for många, så planera resan ut tidigt på dagen – stränderna stänger när de blir fulla. Om du inte har egen bil går det färjor från Manhattan till Sandy Hook.

https://www.nps.gov/gate/planyourvisit/sandy-hook-hours.htm

https://seastreak.com/daytrips-and-getaways/sandy-hook-beach/

 

Fire Island & Robert Moses State Park

Fire Island & Robert Moses State Park tillhör Long Island och består av en nästan 1 mil lång strandremsa med vit sand och salta vagor – populärt för surfare! Ta en tur på golfbanan i närheten, eller besök fyren vid Fire Island National Seashore. Enklast når man Fire Island med bil, men det går också att ta Long Island Rail Road till Babylon och sedan buss med Suffolk County Transit (linje S47).

https://parks.ny.gov/parks/7/details.aspx

http://www.mta.info/lirr