Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

PIA BILTING BEARFIELD
Ordförande

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan 12 augusti 2018.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit med min man David, som fick nytt jobb inom FN. Själv är jag tjänstledig från min tjänst på EU-representationen i Bryssel. Det blev vi två och vår “minsting” Joseph, 15 år, som flyttade hit. De andra fyra stora barnen (25-30 år) inklusive barnbarn, bor kvar i Landvetter, London och franska Alperna.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i Tsukuba, Japan 1993-1994 med min före detta make och mina två döttrar Paulina och Olivia. 1996 flyttade jag till Bryssel, Belgien och bodde där i 22 år tills jag flyttade till New York.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag var med i SWEA i Tokyo under året i Japan. Jag hittade SWEA NY genom en körkompis i svenska kyrkokören hösten 2018. Hon frågade om jag ville gå i Central park varje måndag med SWEA Walkers. Det ville jag såklart! Hängde dessutom med på många trevliga After workträffar. Efter ett tag frågade en annan SWEA om jag ville gå med i en av bokklubbarna och det ville jag så klart också! Det är det här som är charmen med SWEA, att man genom nätverkets aktiviteter lättare kan komma in i livet i ett nytt land och snabbare träffa nya vänner och kontakter.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
I början gick jag på olika museum (älskar MoMA!) och tog min ryggsäck och utforskade så många delar av Manhattan jag kunde på dagarna, innan man och son kom hem från jobb och skola. Jag älskar kaffe så det är en sport att hitta var man gör bäst “Flatwhite” på Manhattan. Just nu leder nog Pennylane Coffee… Jag är gammal Friskis & Svettisledare, men det finns ju inte i New York (ännu..) så Pilates, styrketräning och annan konditionsträning på vårt lokala gym “får duga”. Älskar också att man kan gå överallt på Manhattan! Jag och min man gillar stand up comedy och jazz. Det är det ju ingen brist på här!

Vilket är ditt smultronställe i New York? 
Jag gillar att vandra ner till Madison Square park. På sommaren, när familjen är med, tar vi ofta en Shake Shackburgare där och kollar på folk. Ibland tar jag mig till High line och fortsätter ner till Chelsea Market och så tillbaka hem via Tribeca och Soho. Så mysigt! Älskar också After Work på någon av alla Manhattans härliga “rooftops”! Top of the Strand är mysigt, med utsikt mot Empire State. Bästa glutenfria pizzan finns på PizzaArte (55 str, 6 ave).


MARIA BERGENHEM
Vice Ordförande

Hur länge har du bott i New York?
Jag flyttade först hit 2007. Sedan tog jag en paus hemma i Sverige och sen Ithaca, NY 2011-2016. Sommaren 2015 spenderade jag i NY igen med sommarjobb på en advokatbyrå och sen äntligen var jag tillbaka på heltid sommaren 2016!

Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit när jag var 18 år för att plugga miljövetenskap på New York University. Jag flyttade bara från Connecticut där jag hade gått på gymnaiset sedan 2003 då vi flyttat ifrån Linköping hela familjen.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
När jag gick på gymnasiet gjorde jag en utbytestermin i Madrid för att öva på min spanska.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit medlem i lite över 2 år. Det bästa med SWEA är att man får träffa så många olika, trevliga kvinnor i alla åldrar med inspirerande och intressanta livshistorier. Det nätverk och stöd som finns tillgängligt för alla medlemmar känns viktigt!

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
På dagarna jobbar som ”tech lawyer” eller affärsjurist med focus på tech företag på en advokatbyrå. Fast det ofta också betyder att en hel del kvällar är upptagna med jobb(…) så lyckas jag ändå hitta tid till att sjunga i Svenska Kyrkans kyrkokör (det också sedan 2007 med pauser!), umgås med vännerna på någon bra restaurang/bar/bio eller en springtur längst Hudson River Park.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Village East Cinema eller the Angelika—två fantastiska biografer som visar indie filmer i the Village. Går du på bioduk 1 på Village East Cinema så får du en riktig teatersalong med mezzanin och allt (boka första parkett på salong 1 för bästa platserna)! Och går du med på the Angelikas mailing lista får du email om visningar där huvudrollsinnehavarna som bor i NY kommer och ger Q&As efter filmen utan extra kostnad. Så har jag sett Willem Defoe och Julianne Moore tala bl.a.! Jake Gyllenhaal var visst där en gång också! I’m just saying…


EVA IVEROTH
Sekreterare

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott här sedan maj 2018.

 Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit för att studera på Columbia University. 

 Har du bott utomlands i något annat land?
Jag växte bitvis upp i Tanzania då mina föräldrar periodvis arbetade där. Innan jag flyttade till New York bodde jag två år i Jordanien där jag arbetade för FN. Jag har tidigare även bott och studerat/arbetat i Indien, Sydafrika, Argentina och Zambia. 

 Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i SWEA i oktober förra året. Det bästa med SWEA är att man får träffa så många spännande kvinnor med olika bakgrunder, intressen och karriärer.

 Vad gör du på dagarna?
På dagarna jobbar jag med research och analys för non-profit organisationen Climate Refugees. På fritiden spenderar jag åtskilliga timmar på dansgolvet och i dansstudion där jag tränar och lär ut dans. Jag tycker även om att musicera och sjunger, som flera andra i SWEA styrelsen, i Svenska Kyrkans kör.   

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Brooklyn Heights Promenade!


MARIA MELIN
Vice sekreterare

Hur länge har du bott i New York?
Jag kom hit som student hösten 1990.

Vad tog dig till New York?
Jag pluggade PR och Internationell kommunikation vid Stockholms universitet och vi hade tre månader på ett amerikanskt Uni. med internship på ett amerikanskt företag på Manhattan.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har bott ett år i Sydney, Australien (för många, många år sedan) och fyra år på Mallorca, Spanien.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i höstas, har många vänner som varit med ett tag och de övertalade mig att det var dags.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som Fotograf (var fotograf på ABC-TVs PR och foto avdelning i 14 år innan jag startade mitt eget företag)  och har också på senare år utbildat mig till Personlig Tränare – så om jag inte gör det ena så gör jag det andra – är också volontär i svenska kyrkan på onsdagar och sjunger i kyrkans kör.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Det finns så många fantastiska ställen på Manhattan, men Central Park kommer oavlåtligt alltid att vara en av mina favorit ställen. När barnen var små blev det vår bakgård och nu motionerar jag ofta i parken.


MARIA SANDER
Kassör

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag har bott i New York sedan november 2017.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit med min man som jobbar för Handelsbanken och vår äldsta dotter. Vår yngsta dotter är född här. Själv är jag tjänstledig från Handelsbanken. 

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har läst spanska i Malaga Spanien och studerat en utbytestermin på universitetet i Manchester England. 

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag var varit medlem i SWEA sedan mars 2018. Det bästa med SWEA är möjligheten att träffa och ta del av ett fantastiskt nätverk av intressanta kvinnor i olika åldrar. Jag har träffat många av mina bästa vänner i New York via SWEA. Ett plus är också alla intressanta event som SWEA arrangerar.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag älskar att träna och försöker att röra på mig varje dag. Går jag inte till gymmet där jag gärna provar olika klasser, så går jag en promenad eller springer en runda. New York har ett fantastiskt utbud av olika lopp. Det som ligger närmst i tiden är New York Halvmaraton. Utöver träning och SWEA så hjälper jag gärna till på min äldsta dotters skola. Hon går på en publik skola och volontärarbete är alltid uppskattat. Jag sitter dessutom med i trädgårds- och hållbarhets kommittén. Jag har alltid haft ett stort intresse för miljö och hållbarhet. 

På kvällar och helger umgås jag gärna med min familj. Vi älskar att ta del av New Yorks fantastiska utbud av olika saker man kan hitta på, gå på museum, åka till någon ny stadsdel eller besöka en ny restaurang. Jag träffar också gärna mina vänner och hittar på något kul. 

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Helt klart Central Park. Jag bor bara något kvarter därifrån och det är min oas på Manhattan. Det finns så många fantastiska delar att upptäcka speciellt i de norra delarna där det inte är lika många turister. Antingen går jag genom parken eller går till en av de fantastiska lekplatserna med mina barn. På våren och sommaren älskar jag att ha picknick eller äta middag i parken.


LOUISE GUNNARSSON
Vice Kassör

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan december 2018.

Vad tog dig till New York?
Min man fick en expat-tjänst här.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Ja, Spanien och Australien.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i Swea nästan direkt när jag flyttade hit, så har varit med i drygt 1 år nu. Det bästa med Swea är nätverket, gemenskapen och alla nya vänner och bekantskaper man fått. Det är så roligt att vi är så många svenskar i stan och väldigt givande att träffa så många trevliga kvinnor och ta del av allas olika erfarenheter.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar på distans med ekonomi och administration för två restauranger i Köpenhamn, samt pluggar ekonomi på distans från Sverige. På kvällarna umgås jag med min man, tränar, kollar någon bra serie eller går på något kul Swea event. Och besöker gärna någon av stans fantastiska restauranger!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Riverside park (särskilt i höjd med ca 60:e – 90:e gatan). En mysig strandpromenad vid Hudson, perfekt för promenader eller en löprunda. Finns även en liten mysig park. Och inte så många turister som hittar hit 😉

Tycker även om mysiga Greenwich Village och central park. Och alla härliga restauranger i stan! Listan är lång men några favoriter är Minetta Tavern, Mermaid inn, Carbone och Il Buco. Och inte att förglömma alla mysiga vinbarer som Amelie, L’accolade och Vanguard.


JOHANNA ARNBERG
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Ett år redan 🙂 Flyttade hit i januari 2019 – tiden går så snabbt!

Vad tog dig till New York?
Min man som är från Long Island men vi bor på Manhattan nu.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag bodde i San Diego 2011 och pluggade en del av min ekonomiexamen där.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev medlem i SWEA några månader efter att jag flyttade till hit. Jag ville träffa nya vänner och engagera mig medan jag väntade på att jag skulle kunna börja söka jobb. Det är ett toppen sätt att träffa nya vänner och kontakter från alla möjliga bakgrunder och åldrar – alla har på ett eller annat sätt gått igenom liknande utmaningar så det finns en väldigt fin gemenskap och support!

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Just nu är jag i full gång med att hitta ett jobb.

I Sverige jobbade jag som District Manager för en amerikansk klädkedja men nu försöker jag hitta en möjlighet där jag kan jobba i en mer corporate position inom HR, projektledning eller Customer Experience.

Annars försöker jag prova på olika träningsformer med ClassPass, jag älskar att träna Pilates/Reformer. Jag tycker också om att laga mat eller prova nya restauranger ute. Varje gång jag går förbi eller får nya rekommendationer så sparar jag dem i min karta på mobilen så är det super lätt att hålla koll vart allt är när man är sugen på att gå ut!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Oj så mycket! Vi bor nära Central Park så när vädret är fint så går vi alltid promenader eller tar en picknick/läser en bok. Det alltid nya delar som man kan upptäcka. På sommaren älskar jag att ta NYC Ferry från 90th hela vägen ner till Financial District – samma pris som tunnelbanan men så mycket vackrare och härligare! Gå förbi Levain och köp de godaste chocolate chip cookies 🙂 sist men inte minst så rekommenderar jag att åka ut till Long Island, åk till en vingård eller en av alla stränder!


SANDRA LINDHE
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York? 
Jag har bott här sedan juni 2018.

Vad tog dig till New York? 
Vi har länge drömt om att någon gång i livet bo utomlands under ett par år så när vi fick chansen att flytta hit pga min mans jobb tvekade vi inte en sekund.

Har du bott utomlands i något annat land?
Vi bodde i Singapore under 2010-2011 och det var efter det vi började drömma om en utlandsflytt igen.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med strax efter att jag flyttat hit. Det bästa med SWEA är definitivt gemenskapen och alla härliga kvinnor man träffar på de olika eventen. Jag gillar att det är blandade åldrar i SWEA NY och att alla medlemmar har olika erfarenheter vilket gör att vi lär mycket av varandra när vi ses. De flesta av mina vänner här har jag träffat via SWEA på ett eller annat sätt.

Vad gör du på dagarna?
På dagarna jobbar jag i Svenska kyrkans barngrupper eller privatundervisar barn i Svenska språket hos svensk/amerikanska familjer då jag är utbildad grundskollärare i Sverige. Annars yogar jag eller provar någon annan spännande träningsform på Manhattan, går på event eller möten med SWEA. Jag gillar även att bara vara hemma, titta på en tv-serie och dricka te men att ta ett glas champagne på en rooftop tackar jag heller aldrig nej till.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag älskar att ta en powerwalk, läsa en bok eller ha en picknick i solnedgången nere vid Hudson River.


JENNY GREISSLE
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i NY?
Det har blivit hela 18 år och det har verkligen gått snabbt. Det känns som jag fortfarande växer med staden men jag måste medge att utbudet av svenska fik, restauranger, klädmärken är verkligen mer etablerade nu än när jag anlände år 2002.

Vad tog Dig till New York?
Jobbet och sedan gav det ena det andra och jag blev kvar.

Har du bott utomlands i annat land?
Jag bodde i Dublin från 2000-2002.

Hur länge har du varit SWEA och vad är bäst med SWEA?
Mitt SWEA engagemang drogs igång år 2000 då jag var helt nyinflyttad i Dublin och SWEA var ett naturligt sätt att lära känna andra svenskar. Nu långt rotad i NY är SWEA en hand att hålla i när åskan går. Förutom kontakter man knyter och fina program som man som medlem får ta del av så gör vi skillnad i människors liv. Ett år till exempel så möjliggjordes en organ transplantation mellan två SWEA medlemmar och då inser man vilket fantastiskt nätverk vi har skapat genom åren. Dessutom är det viktigt att vi stöder svenska talanger genom vår stipendiefond så vi kan marknadsföra svenska kulturinitiativ här.

Vilket är Ditt smultronställe i New York?
Åh det finns många. Cloisters och parken utanför med utsikt över Hudson är underbart. Arkitekturen, pulsen och mångfalden gör att man både blir inspirerad och nyfiken men samtidigt empatisk för de som jobbar 2 eller 3 jobb för att få det att gå ihop. En stor fördel med NY är också att man lätt kan ta sig Upstate om man känner att betongen har tagit det bästa ut en. En dag på en hike kan göra under med ens själ.