Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

PIA BILTING BEARFIELD
Ordförande

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan 12 augusti 2018.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit med min man David, som fick nytt jobb inom FN. Själv är jag tjänstledig från min tjänst på EU-representationen i Bryssel. Det blev vi två och vår “minsting” Joseph, nu 17 år, som flyttade hit. De andra fyra stora barnen (27-32 år) inklusive barnbarn, bor kvar i Landvetter, London och franska Alperna.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i Tsukuba, Japan 1993-1994 med min före detta make och mina två döttrar Paulina och Olivia. 1996 flyttade jag till Bryssel, Belgien och bodde där i 22 år tills jag flyttade till New York.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag var med i SWEA i Tokyo under året i Japan. Jag hittade SWEA NY genom en körkompis i svenska kyrkokören hösten 2018. Hon frågade om jag ville gå i Central park varje måndag med SWEA Walkers. Det ville jag såklart! Hängde dessutom med på många trevliga After workträffar. Efter ett tag frågade en annan SWEA om jag ville gå med i en av bokklubbarna och det ville jag så klart också! Det är det här som är charmen med SWEA, att man genom nätverkets aktiviteter lättare kan komma in i livet i ett nytt land och snabbare träffa nya vänner och kontakter.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?

Tack vare SWEA New har tiden under pandemin blivit mindre ångestfylld! Jag har dessutom haft äran att som ordförande få leda verksamheten tillsammans med andra härliga “Sweor” där vi tillsammans har kunna erbjuda pandemianpassade aktiviteter. Tillsammans har vi kunnat ses både virtuellt, utomhus och på senare tid även inomhus i mindre grupper. Vi fick även till ett midsommarfirande i år! Det ska bli så mysigt att kunna anordna en riktig Luciaglögg för medlemmar igen efter 2 år!

Pandemin har ju begränsat möjligheterna att njuta av all fantastisk kultur som brukar erbjudas i New York så det är underbart att Broadway nu har öppnat upp och att turisterna är tillbaka i stan! Det bådar gott för den lokala ekonomin. Jag och min man brukar gå på stand up comedy och jazzkonserter. Jag har nog aldrig cyklat så mycket som under pandemin.  Jag tar ofta min ryggsäck och cyklar runt på Manhattan. Jag älskar kaffe så det är en sport att utforska var man gör bäst “flat white” och sitta ner och läsa en god bok. Jag är gammal Friskis & Svettisledare, så att röra på mig är viktigt! SWEA Walkers/Bikers har varit en räddning så gott som varje vecka! Vi har även kunnat fika utomhus tillsammans så har fått mitt sociala behov uppfyllt!

Vilket är ditt smultronställe i New York?

Jag har tack vare en annan Swea upptäckt Lower East Side, t ex Tomkins Square Park där det är en härlig mix av människor och fullt av lokala små restauranger, barer och kaféer! Mitt favoritställe är the Book Club på 3;rd street mellan avenue A och B. Där dricker man jättegott kaffe i hemmiljö omgiven av fantastiska böcker! Ibland tar jag mig till High line och fortsätter ner till Chelsea Market och så tillbaka hem via Tribeca och Soho. Så mysigt! Bästa glutenfria pizzan på Manhattan finns på PizzaArte (55 street, 6 avenue).


CATHARINA DE GEER
Vice Ordförande

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott i New York sedan 2007.

Vad tog dig till New York?
När vi bodde i Kenya fick min man som är Amerikan och jobbar för FN en ny tjänstgöring i NYC vilket gjorde att vi flyttade hit.

Har du bott ”utomlands” i något annat land? Jag har bott i Spanien, Italien, England, Frankrike, Kenya och en kort sejour i Schweiz och några månader i Tyskland & Österrike.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev medlem så sent som Maj 2008 och det bästa med SWEA är att vi gemensamt kan skapa ett fantastiskt nätverk med alla medlemmar som sitter med sådan kunskap, erfarenhet och fascinerande livshistorier.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar jag inom resebranchen och under pandemin så låg min verksamhet mer eller mindre på is sedan 14:e Mars 2020 men sedan USA hävde sitt inreseförbud i November 2021 ser vi turismen återvända till USA vilket känns underbart. New York har ett fantastiskt utbud utav kultur, musik, mat, konst och jag gillar allt utav detta och besöker gärna museum, konstgallerier, utställningar går på konserter och äter god mat.
Vi har 2 aktiva tonåringar där båda spelar basket och jag försöker så ofta jag kan gå på deras matcher. Jag läser, bakar, lagar mat och är med i SWEA Walkers och SWEA NY bokklubb.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Det finns så många fantastiska ställen på Manhattan, men Central Park är en fantastisk oas där man kan upptäcka nya platser vid varje besök. En park att besöka under alla årstider. Att ta en tur upstate NY är alltid trevligt för en hike eller besöka några utav de mindre samhällena är jättetrevligt med mysiga restauranger och gulliga affärer.


MARIA MELIN
Sekreterare

Hur länge har du bott i New York?
Jag kom hit som student hösten 1990.

Vad tog dig till New York?
Jag pluggade PR och Internationell kommunikation vid Stockholms universitet och vi hade tre månader på ett amerikanskt Uni. med internship på ett amerikanskt företag på Manhattan.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har bott ett år i Sydney, Australien (för många, många år sedan) och fyra år på Mallorca, Spanien.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i höstas, har många vänner som varit med ett tag och de övertalade mig att det var dags.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som Fotograf (var fotograf på ABC-TVs PR och foto avdelning i 14 år innan jag startade mitt eget företag)  och har också på senare år utbildat mig till Personlig Tränare – så om jag inte gör det ena så gör jag det andra – är också volontär i svenska kyrkan på onsdagar och sjunger i kyrkans kör.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Det finns så många fantastiska ställen på Manhattan, men Central Park kommer oavlåtligt alltid att vara en av mina favorit ställen. När barnen var små blev det vår bakgård och nu motionerar jag ofta i parken.


ALEXIA KALFAS
Kassör

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag har bott in New York sedan 1993.

Vad tog dig till New York?
Jag fick ett jobb i New York efter jag tog min MBA i finans på Isenberg School of Management på University of Massachusetts Amherst.

 Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag bodde i Finland i 1991 och jobbade på bank.

 Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev medlem i SWEA for fem år sen. Jag ville träffa nya vänner och etablera kontakt med fler svenska tjejer. Det har varit ett suveränt sätt att få kontakt med nya vänner och kul att vara med på olika SWEA aktiviteter.

 Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar som ekonomichef inom ’Private Equity’ under dagarna.
På fritiden tycker jag om att träna och jag springer varje dag. Annars går jag gärna och tittar på konst, lyssnar på musik eller tar gärna en drink på en ’rooftop’ bar. Mest av tiden spenderar jag med mina två döttrar, Nicki and Emily.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Det finns så många ställen att välja på! Mitt favoritområde är ’West Village’. Underbar stämning med massor av caféer och restauranger. Mysigt att bara vandra på helgerna. Mitt favoritställe ligger dock på ’Lower East Side’ och heter BonBon. Jag är stamkund i stort sett varje söndag eftermiddag när Bobby säljer svensk korv med bröd.
På sommaren åker jag ut till ’The Hamptons’ så ofta jag kan. Stränderna är vackra och de små samhällena är jättetrevliga med fantastiska restauranger, gulliga affärer och trevliga barer.


JOHANNA ARNBERG
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag flyttade hit 2019.

Vad tog dig till New York?
Min man som är från Long Island men vi bor i Williamsburg just nu.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag bodde i San Diego 2011 och pluggade en del av min ekonomiexamen där.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev medlem i SWEA några månader efter att jag flyttade till hit. Jag ville träffa nya vänner och engagera mig medan jag väntade på att jag skulle kunna börja söka jobb. Det är ett toppen sätt att träffa nya vänner och kontakter från alla möjliga bakgrunder och åldrar – alla har på ett eller annat sätt gått igenom liknande utmaningar så det finns en väldigt fin gemenskap och support!

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Just nu är jag mammaledig med min lilla kille, Milton som är 6 månader så det är full rulle dag, kväll och natt! Jag jobbar annars för ett svenskt mattföretag, Nordic Knots med fokus på deras amerikanska marknad.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Oj så mycket! Jag älskar att använda mig så mycket jag kan av färjan som går på East River, perfekt när man har barnvagn då tunnelbanan kan vara en utmaning. Den är dessutom super fräsch och man får en superfin utsikt från toppen av båten, perfekt att ta med vänner när man har besök! Sedan vill jag även tipsa om att åka ut till Long Island, åk till en vingård eller en av alla stränder!


LINDA KNAPASJÖ
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag kom hit 2014 för att plugga business på City University of New York.

Vad tog dig till New York?
Jag var här på besōk sommaren innan jag flyttade hit och blev kär i staden. Bestämde mig för att börja plugga igen så jag kunde komma tillbaka och stanna ett tag!

Har du bott utomlands i något annat land? Jag flyttade hit från Dubai efter nästan fyra år där som bl.a flygvärdinna efter gymnasiet. Jag bodde även i Thailand i ett halvår under den tiden och jobbade med ett svenskt marketing företag.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA? Jag kom precis tillbaka som medlem i SWEA och ser fram emot många spännade event framöver och att fortsatta träffa massa trevliga Sweor.

Vad gör du på dagarna? Jag har ett private chef/events företag med min man som tar upp mycket av min tid. När jag är ledig gillar jag vara utomhus så mycket jag kan och åker ofta på mini äventyr både i NY och Florida där vi också jobbar mycket.

Vilket är ditt smultronställe i New York? Smultronställena har varierat över åren, speciellt nu under pandemin. Prospect Park i Brooklyn, Lower East Side och Williamsburg kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat.