Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

PIA BILTING BEARFIELD
Ordförande

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan 12 augusti 2018.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit med min man David, som fick nytt jobb inom FN. Själv är jag tjänstledig från min tjänst på EU-representationen i Bryssel. Det blev vi två och vår “minsting” Joseph, 16 år, som flyttade hit. De andra fyra stora barnen (26-31 år) inklusive barnbarn, bor kvar i Landvetter, London och franska Alperna.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i Tsukuba, Japan 1993-1994 med min före detta make och mina två döttrar Paulina och Olivia. 1996 flyttade jag till Bryssel, Belgien och bodde där i 22 år tills jag flyttade till New York.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag var med i SWEA i Tokyo under året i Japan. Jag hittade SWEA NY genom en körkompis i svenska kyrkokören hösten 2018. Hon frågade om jag ville gå i Central park varje måndag med SWEA Walkers. Det ville jag såklart! Hängde dessutom med på många trevliga After workträffar. Efter ett tag frågade en annan SWEA om jag ville gå med i en av bokklubbarna och det ville jag så klart också! Det är det här som är charmen med SWEA, att man genom nätverkets aktiviteter lättare kan komma in i livet i ett nytt land och snabbare träffa nya vänner och kontakter.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Pandemin har ju begränsat möjligheterna att njuta av all fantastisk kultur som brukar erbjudas i New York. Jag och min man brukar gå på stand up comedy och jazzkonserter. Hoppas att Broadway och annat kan öppna upp under våren 2021. Jag har trots allt kunnat besöka lite olika museum (älskar MoMA!) och tar ofta min ryggsäck och cykel och utforskar så många delar av Manhattan jag kan på dagarna, när man och son jobbar och pluggar hemifrån. Jag älskar kaffe så det är en sport att hitta var man gör bäst “flat white” på Manhattan. Jag är gammal Friskis & Svettisledare, så känner att jag behöver hitta sätt att röra mig nu när mitt gym är stängt. Älskar att man kan gå överallt på Manhattan! SWEA Walkers/Bikers har varit en räddning så gott som varje vecka! Vi har även kunnat fika utomhus tillsammans så har fått mitt sociala behov uppfyllt!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag gillar att vandra ner till Madison Square park. På sommaren tar vi ofta en Shake Shackburgare där och kollar på folk. Ibland tar jag mig till High line och fortsätter ner till Chelsea Market och så tillbaka hem via Tribeca och Soho. Så mysigt! Ser fram emot att kunna ses för After Workdrink på någon av alla Manhattans härliga “rooftops”! Top of the Strand är mysigt, med utsikt mot Empire State. Bästa glutenfria pizzan finns på PizzaArte (55 str, 6 ave).


MARIA BERGENHEM
Vice Ordförande

Hur länge har du bott i New York?
Nio år! Jag flyttade först hit 2007. Sedan tog jag en paus hemma i Sverige och sen Ithaca, NY 2011-2016. Flyttade tillbaka sommaren 2016!

Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit när jag var 18 år för att plugga miljövetenskap på New York University. Jag flyttade bara från Connecticut där jag hade gått på gymnasiet sedan 2003 då vi flyttat ifrån Linköping hela familjen.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
När jag gick på gymnasiet gjorde jag en utbytestermin i Madrid för att öva på min spanska.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit medlem i lite över 3 år. Det bästa med SWEA är att man får träffa så många olika, trevliga kvinnor i alla åldrar med inspirerande och intressanta livshistorier. Det nätverk och stöd som finns tillgängligt för alla medlemmar känns viktigt!

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
På dagarna jobbar som advokat eller ”tech lawyer” med fokus på tech företag. Fast det ofta också betyder att en hel del kvällar är upptagna med jobb ( jobbet är loyr som ni kanske sett på Suits haha) så hittar jag tid till att sjunga i Svenska Kyrkans kyrkokör, ta del av New Yorks stora utbud av networking events, umgås med vännerna och familjen på någon bra restaurang/bar/bio eller en springtur längst Hudson River Park. Nu i Covid-19 tider har ju allt ändrats om med oro och stängda biografer och restauranger och inga fysiska möten, men det har gett mycket tid till reflektion, att läsa böcker och lyssna på massa bra podcasts och tid med familjen och dom allra närmaste vännerna som var svåra att hitta ibland innan lockdown.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
När allt är som vanligt, Village East Cinema eller the Angelika—två fantastiska biografer som visar indiefilmer i the Village på Manhattan. Går du på bioduk 1 på Village East Cinema så får du en riktig teatersalong med mezzanin och allt (boka första parkett på mezzaninen på salong 1 för bästa platserna)! Och går du med på the Angelikas mailinglista får du mail om visningar där huvudrollsinnehavarna som bor i NY kommer och ger Q&As efter filmen utan extra kostnad. Så jag har sett Willem Defoe och Julianne Moore tala bl.a.! Jake Gyllenhaal var visst där en gång också! I’m just saying…


MARIA MELIN
Sekreterare

Hur länge har du bott i New York?
Jag kom hit som student hösten 1990.

Vad tog dig till New York?
Jag pluggade PR och Internationell kommunikation vid Stockholms universitet och vi hade tre månader på ett amerikanskt Uni. med internship på ett amerikanskt företag på Manhattan.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har bott ett år i Sydney, Australien (för många, många år sedan) och fyra år på Mallorca, Spanien.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i höstas, har många vänner som varit med ett tag och de övertalade mig att det var dags.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som Fotograf (var fotograf på ABC-TVs PR och foto avdelning i 14 år innan jag startade mitt eget företag)  och har också på senare år utbildat mig till Personlig Tränare – så om jag inte gör det ena så gör jag det andra – är också volontär i svenska kyrkan på onsdagar och sjunger i kyrkans kör.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Det finns så många fantastiska ställen på Manhattan, men Central Park kommer oavlåtligt alltid att vara en av mina favorit ställen. När barnen var små blev det vår bakgård och nu motionerar jag ofta i parken.


LOUISE GUNNARSSON
Kassör

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan december 2018.

Vad tog dig till New York?
Min man fick en expat-tjänst här.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Ja, Spanien och Australien.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i Swea nästan direkt när jag flyttade hit, så har varit med i knappt 2 år nu. Det bästa med Swea är nätverket, gemenskapen och alla nya vänner och kontakter man fått. Det är så roligt att vi är så många svenskar i stan och väldigt givande att träffa så många trevliga kvinnor och ta del av allas olika erfarenheter.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar på distans med ekonomi och administration för två restauranger i Köpenhamn, samt pluggar ekonomi på distans från Sverige. På kvällarna umgås jag med min man, tränar, kollar någon bra serie eller går på något kul Swea event. Och besöker gärna någon av stans fantastiska restauranger!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Riverside park (särskilt i höjd med ca 60:e – 90:e gatan). En mysig strandpromenad vid Hudson, perfekt för promenader eller en löprunda. Finns även en liten mysig park. Tycker även om mysiga Greenwich Village och Central park. Och alla härliga restauranger i stan! Listan är lång men några favoriter är Mermaid inn, Franchette och Carbone. Och inte att förglömma alla mysiga vinbarer som Amelie och L’accolade.


JOHANNA ARNBERG
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Ett år redan 🙂 Flyttade hit i januari 2019 – tiden går så snabbt!

Vad tog dig till New York?
Min man som är från Long Island men vi bor på Manhattan nu.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag bodde i San Diego 2011 och pluggade en del av min ekonomiexamen där.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev medlem i SWEA några månader efter att jag flyttade till hit. Jag ville träffa nya vänner och engagera mig medan jag väntade på att jag skulle kunna börja söka jobb. Det är ett toppen sätt att träffa nya vänner och kontakter från alla möjliga bakgrunder och åldrar – alla har på ett eller annat sätt gått igenom liknande utmaningar så det finns en väldigt fin gemenskap och support!

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Just nu är jag i full gång med att hitta ett jobb.

I Sverige jobbade jag som District Manager för en amerikansk klädkedja men nu försöker jag hitta en möjlighet där jag kan jobba i en mer corporate position inom HR, projektledning eller Customer Experience.

Annars försöker jag prova på olika träningsformer med ClassPass, jag älskar att träna Pilates/Reformer. Jag tycker också om att laga mat eller prova nya restauranger ute. Varje gång jag går förbi eller får nya rekommendationer så sparar jag dem i min karta på mobilen så är det super lätt att hålla koll vart allt är när man är sugen på att gå ut!

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Oj så mycket! Vi bor nära Central Park så när vädret är fint så går vi alltid promenader eller tar en picknick/läser en bok. Det alltid nya delar som man kan upptäcka. På sommaren älskar jag att ta NYC Ferry från 90th hela vägen ner till Financial District – samma pris som tunnelbanan men så mycket vackrare och härligare! Gå förbi Levain och köp de godaste chocolate chip cookies 🙂 sist men inte minst så rekommenderar jag att åka ut till Long Island, åk till en vingård eller en av alla stränder!


SANDRA LINDHE
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag har bott här sedan juni 2018.

Vad tog dig till New York?
Vi hade länge drömt om att någon gång i livet bo utomlands under ett par år så när vi fick chansen att flytta hit pga min mans jobb tvekade vi inte en sekund.

Har du bott utomlands i något annat land?
Vi bodde en kortare period i Singapore (2010-2011) pga studier och det var efter det vi började drömma om en längre utlandsflytt.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med strax efter att jag flyttat hit. Det bästa med SWEA är definitivt gemenskapen och alla härliga kvinnor man träffar. Jag gillar att det är blandade åldrar i SWEA NY och att alla medlemmar har olika erfarenheter vilket gör att vi lär mycket av varandra när vi ses. De flesta av mina vänner i New York har jag träffat via SWEA på ett eller annat sätt vilket gör att jag idag har en bred bekantskapskrets trots att jag inte kände någon när jag först flyttade hit. Det känns även tryggt att veta att det finns härliga Sweor globalt som välkomnar en var man än hamnar i världen i framtiden.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar i en Forest Class på The Scandinavian School of Jersey City samt undervisar i svenska på The United Nations International School (UNIS). Jag bedriver även privatundervisning i svenska språket. Då jag är utbildad grundskollärare i Sverige är jag otroligt tacksam över att jag kan fortsätta med min karriär inom skola och undervisning även här, på andra sidan Atlanten.

Annars yogar jag eller provar någon annan spännande träningsform på Manhattan, går på event eller möten med SWEA. Jag gillar även att bara vara hemma, spela spel, pyssla, fixa och trixa samt titta på en tv-serie och dricka te. Men att ta ett glas champagne på en rooftop eller ha en heldag på stan med god mat tackar jag heller aldrig nej till.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag älskar att ta en powerwalk, läsa en bok eller ha en picknick i solnedgången i Riverside Park South vid Hudson River där jag bor. Annars tycker jag om West Village, det är som att konstant befinna sig i en scen ur en romantisk komedi. Jag har också helt förälskat mig i naturen och lugnet Upstate. Har man möjlighet att hyra hus och bil så rekommenderar jag det starkt om man vill komma bort från pulsen i city och hämta ny energi. Man kan även ta tåg eller buss till närliggande stad för en hike eller en natt på ett mysigt bed & breakfast, t ex i Cold Spring eller Hudson.


JENNY GREISSLE
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i NY?
Det har blivit hela 18 år och det har verkligen gått snabbt. Det känns som jag fortfarande växer med staden men jag måste medge att utbudet av svenska fik, restauranger, klädmärken är verkligen mer etablerade nu än när jag anlände år 2002.

Vad tog Dig till New York?
Jobbet och sedan gav det ena det andra och jag blev kvar.

Har du bott utomlands i annat land?
Jag bodde i Dublin från 2000-2002.

Hur länge har du varit SWEA och vad är bäst med SWEA?
Mitt SWEA engagemang drogs igång år 2000 då jag var helt nyinflyttad i Dublin och SWEA var ett naturligt sätt att lära känna andra svenskar. Nu långt rotad i NY är SWEA en hand att hålla i när åskan går. Förutom kontakter man knyter och fina program som man som medlem får ta del av så gör vi skillnad i människors liv. Ett år till exempel så möjliggjordes en organ transplantation mellan två SWEA medlemmar och då inser man vilket fantastiskt nätverk vi har skapat genom åren. Dessutom är det viktigt att vi stöder svenska talanger genom vår stipendiefond så vi kan marknadsföra svenska kulturinitiativ här.

Vilket är Ditt smultronställe i New York?
Åh det finns många. Cloisters och parken utanför med utsikt över Hudson är underbart. Arkitekturen, pulsen och mångfalden gör att man både blir inspirerad och nyfiken men samtidigt empatisk för de som jobbar 2 eller 3 jobb för att få det att gå ihop. En stor fördel med NY är också att man lätt kan ta sig Upstate om man känner att betongen har tagit det bästa ut en. En dag på en hike kan göra under med ens själ.


Fanny Reuterswärd
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i NY?
Jag har bott i NYC sedan 2014. Jag flyttade hit med min man och blev fast.

Vad tog Dig till New York?
Jag har alltid gillat USA och bodde tidigare några år i San Fransisco. Den amerikanska kulturen lockar mig, kanske är det alla TV-serier jag tittade på som barn, så när min man fick ett jobb här och möjligheten uppenbarade sig så flyttade vi på studs.

Har du bott utomlands i annat land?
Nej, men jag har spenderat mycket tid i England, där jag har släktingar.

Hur länge har du varit SWEA och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med sedan 2019 ungefär, då min podcast tilldelades Mona Johnson stipendiet och strax därefter gick jag med. Jag har inte hunnit med så många events och möten eftersom jag har småbarn hemma men genom SWEA Magazine har jag kommit i kontakt med härliga Sweor.

Vad gör du på dagarna?
Jag gör en podcast, Amerikabrevet, där jag intervjuar andra svenska kvinnor i New York. Jag producerar även podden The Manifista som är en amerikansk karriärpodd med fokus på kvinnligt företagande. Men jag jobbar inte heltid utan är hemma mycket med mina barn som är 5 och 2.

Vilket är Ditt smultronställe i New York?
Jag älskar Brooklyn där jag bor och cyklar gärna till Red Hook eller Prospect Park. Just nu är jag inte jätteofta inne på Manhattan men älskar att gå runt i Soho, Tribeca och Lower East Side. Då stannar jag ofta till på By Chloe, en vego snabbmatsrestaurang, och gillar att ta en drink på The Roxy.