Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

Rebecca Hedlund
Ordförande

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan i december 2012.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit för att studera till producent på New York Film Academy och träffade under studietiden min man och blev kvar.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i USA i två omgångar och kom hit första gången 2008 då jag spenderade ett år på Long Island som Aupair och ett år i Santa Barbara, CA där jag studerade filmproduktion. Har även hunnit med ett år i Oslo.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Det började med att jag blev kontaktad av SWEA för att göra en jubileumsfilm till SWEA NY 30 års firande och blev i samband med detta även medlem. Det bästa med SWEA NY är utan tvekan gemenskapen. Jag var ganska ny i New York när jag blev medlem och flera av mina närmsta vänner idag har jag fått genom SWEA.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
På dagarna jobbar på den svenska FN-representationen i New York och på kvällarna umgås jag med man och vänner såvida det inte är något trevligt SWEA event att gå på.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
På sommaren är Grand Banks en favorit. Restaurangen är på en båt som ligger i hamn där du både kan komma för att äta eller ta ett glas. På vintern tycker jag om att besöka någon av alla fantastiska lobby barer som finns i stan. The Beekman, Soho Grand och The Bowery är några att rekommendera.


Cinna Vesterberg
Vice Ordförande


Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag flyttade till New York 1996

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit för att plugga teater på Neighborhood Playhouse.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Bodde i Dublin, Irland när jag var 19-20 år, drygt ett år, jobbade som au pair.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Gick med i Swea för ungefär ett och ett halvt år sedan. Var mest på luncherna men har nyligen blivit mer engagerad. Det bästa jag varit på än sa långe var SWEA Professional när vi hörde Irina Schoulgin-Nyoni prata på Swedens Permanent mission to the UN.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar på Swedish Cottage Marionette Theater på dagarna som “puppeteer” och puppetry administrator. På kvällarna är jag hemma med min man, dotter som är sju år och vår katt Chilli Hotdog. Jag älskar att vara hemma och mysa

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Mitt smultron ställe är Fort Tryon Park som jag tycker är den vackraste parken på Manhattan. Metropolitan Museum finns där (The Met Cloisters, med café pa somrarna) och Fort Tryon Café som är väldigt poppis på helgerna.


Vakant
Sekreterare


 

 

 


Maria Sander
Kassör

 

 

 

 


Malin Dessner
Styrelseledamot


Hur
länge har du bott i New York? 
Jag har bott här sen 2011.

Vad tog dig till New York? 
Kom hit på fiancee-visum och gifte mig med en amerikan.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Pluggat i Spanien och Australien.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA? 
Gick med i SWEA ganska direkt när jag flyttade till USA i maj 2011 men blev inte aktiv förran sent 2013. Det bästa med SWEA är alla fina vänner jag fått! Gemenskapen.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar på Pfizer.

Vilket är ditt smultronställe i New York? 
På sommaren Pier i Cafe vid Hudson River (500 W 70th St).


Sandra Lindhe
Styrelseledamot


Hur
länge har du bott i New York? 
Jag har bott här sedan juni 2018.

Vad tog dig till New York? 
Vi har länge drömt om att någon gång i livet bo utomlands under ett par år så när vi fick chansen att flytta hit pga min mans jobb tvekade vi inte en sekund.

Har du bott utomlands i något annat land?
Vi bodde i Singapore under 2010-2011 och det var efter det vi började drömma om en utlandsflytt igen.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med strax efter att jag flyttat hit. Det bästa med SWEA är definitivt gemenskapen och alla härliga kvinnor man träffar på de olika eventen. Jag gillar att det är blandade åldrar i SWEA NY och att alla medlemmar har olika erfarenheter vilket gör att vi lär mycket av varandra när vi ses. De flesta av mina vänner här har jag träffat via SWEA på ett eller annat sätt.

Vad gör du på dagarna?
På dagarna jobbar jag i Svenska kyrkans barngrupper eller privatundervisar barn i Svenska språket hos svensk/amerikanska familjer då jag är utbildad grundskollärare i Sverige. Annars yogar jag eller provar någon annan spännande träningsform på Manhattan, går på event eller möten med SWEA. Jag gillar även att bara vara hemma, titta på en tv-serie och dricka te men att ta ett glas champagne på en rooftop tackar jag heller aldrig nej till.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag älskar att ta en powerwalk, läsa en bok eller ha en picknick i solnedgången nere vid Hudson River.


Caroline Mogard
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott här sen 2018.

Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit med min man som fått jobb i NYC.

Har du bott utomlands i något annat land?
Har bott i Frankrike ett par vändor. Nu åker vi ofta dit och hälsar på eftersom min man är fransman.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i SWEA direkt när jag flyttade hit. Det bästa med SWEA är att du träffar alla möjliga trevliga personer med olika bakgrund, samtidigt som vi alla har något gemensamt. Också roligt med alla nya platser och personer man får se tack vare SWEA-event.

Vad gör du på dagarna?
På dagarna jobbar jag som IT-konsult, på kvällar och helger försöker jag (kan bli bättre!) komma ut och springa, eller upptäcka nya delar av NYC.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Fly undan storstadsstressen med en promenad eller joggingtur längs pirerna vid Brooklyn Bridge Park!


Christina Xenos
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Sedan sommaren 2017.

Vad tog dig till New York?
Min amerikanske man.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har tidigare bott i Frankrike.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i Swea innan jag flyttade hit sommaren 2017. Det bästa är möjligheten att knyta nya kontakter, träffa andra svenskar o hitta nya vänner.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar på en non profit i södra Manhattan som heter Seedco. Vi jobbar lokalt i östra Harlem o södra Bronx med ett pappa-program. Programmet vänder sig till pappor som vill bygga bättre relation till sina barn plus finna jobb och utvecklas professionellt.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag älskar Noguchi museet i Astoria 💛


Ewa Rosander
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott här sedan 2012

Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit från Kalifornien med mitt jobb som försäljning chef på Macy’s.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Innan jag flyttade till Kalifornien 1988 så bodde jag i London i två år

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev rekryterad av Mona Johnsson innan jag flyttade till NY i Augusti 2012, med kommentaren -“Du vet att vi ska fira kräftskiva i september”.
Det bästa är att träffa så många underbara svenska kvinnor. Och jag har nu fått nya vänner som kommer att vara en livstid.

Vad gör du på dagarna?
Efter 23 år med Macy’s har jag nu börjat leta nytt jobb.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Finns så många. Men här är några favoriter Santa Fe på UWS, Markt på 6th Ave, Pure Thai i Hell’s Kitchen och ett glas bubbel på Boathouse är alltid trevligt.


Youn Hee Pernling Frödin
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Sedan januari 2018.

Vad tog dig till New York?
Längtan efter att prova något nytt! Jag och min man har alltid velat bo och arbeta utomlands och fick möjligheten att flytta hit genom min mans jobb,

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har bott 1 år i Seoul, Sydkorea. Väldigt spännande, annorlunda och lärorikt.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med i SWEA sedan sommaren 2018. Det bästa är möjligheten att träffa fantastiska svenska kvinnor som man kanske aldrig annars hade haft möjligheten att komma i kontakt med. SWEA är fin gemenskap och ett fantastiskt nätverk.

Vad gör du på dagarna?
På dagarna utforskar jag New York med vår dotter och annan ledig tid äter jag gärna god mat samt tar mig en löptur längs East River. Är för tillfället föräldraledig men ägnar nu allt mer tid åt att skaffa mig mitt första jobb har i New York. Hör gärna av dig om du eller din arbetsplats behöver en Analyst eller en Data Analyst! 🙂

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Slår ett slag for härliga LES!

Brunch på Minnie’s. Middag och vin på Wildair. Finmiddag på Uchu. Godis och annat svenskt gott från BonBon (plus för väldigt trevlig personal).


Britt-Marie Swartz
Styrelseledamot