Network Menu

Styrelse presentation

Här presenterar vi SWEA New York styrelsemedlemmar lite närmare. Vi är en blandning kvinnor, en del har varit här länge, andra kortare tid. Vi har styrelsemöten cirka en gång i månaden. Vill du också engagera dig i styrelsen eller i någon av de andra kommittéerna, hör av dig!

Rebecca Hedlund
Ordförande

Hur länge har du bott i New York, sen när?
Sedan i december 2012.

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit för att studera till producent på New York Film Academy och träffade under studietiden min man och blev kvar.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Jag har bott i USA i två omgångar och kom hit första gången 2008 då jag spenderade ett år på Long Island som Aupair och ett år i Santa Barbara, CA där jag studerade filmproduktion. Har även hunnit med ett år i Oslo.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Det började med att jag blev kontaktad av SWEA för att göra en jubileumsfilm till SWEA NY 30 års firande och blev i samband med detta även medlem. Det bästa med SWEA NY är utan tvekan gemenskapen. Jag var ganska ny i New York när jag blev medlem och flera av mina närmsta vänner idag har jag fått genom SWEA.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
På dagarna jobbar på den svenska FN-representationen i New York och på kvällarna umgås jag med man och vänner såvida det inte är något trevligt SWEA event att gå på.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
På sommaren är Grand Banks en favorit. Restaurangen är på en båt som ligger i hamn där du både kan komma för att äta eller ta ett glas. På vintern tycker jag om att besöka någon av alla fantastiska lobby barer som finns i stan. The Beekman, Soho Grand och The Bowery är några att rekommendera.


Malin Dessner
Vice Ordförande


Hur
länge har du bott i New York? 
Jag har bott här sen 2011.

Vad tog dig till New York? 
Kom hit på fiancee-visum och gifte mig med en amerikan.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Pluggat i Spanien och Australien.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA? 
Gick med i SWEA ganska direkt när jag flyttade till USA i maj 2011 men blev inte aktiv förran sent 2013. Det bästa med SWEA är alla fina vänner jag fått! Gemenskapen.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar på Pfizer.

Vilket är ditt smultronställe i New York? 
På sommaren Pier i Cafe vid Hudson River (500 W 70th St).


Ewa Rosander
Sekreterare


Hur länge har du bott i New York, sen när?

Jag har bott här sedan 2012

Vad tog dig till New York?
Jag flyttade hit från Kalifornien med mitt jobb som försäljning chef på Macy’s.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Innan jag flyttade till Kalifornien 1988 så bodde jag i London i två år

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag blev rekryterad av Mona Johnsson innan jag flyttade till NY i Augusti 2012, med kommentaren -“Du vet att vi ska fira kräftskiva i september”.
Det bästa är att träffa så många underbara svenska kvinnor. Och jag har nu fått nya vänner som kommer att vara en livstid.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Efter 23 år med Macy’s har jag nu börjat leta nytt jobb.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Finns så många. Men här är några favoriter Santa Fe på UWS, Markt på 6th Ave, Pure Thai i Hell’s Kitchen och ett glas bubbel på Boathouse är alltid trevligt.


Cinna Vesterberg
Kassör


Hur länge har du bott i New York, sen när?
Jag flyttade till New York 1996

Vad tog dig till New York?
Jag kom hit för att plugga teater på Neighborhood Playhouse.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Bodde i Dublin, Irland när jag var 19-20 år, drygt ett år, jobbade som au pair.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Gick med i Swea för ungefär ett och ett halvt år sedan. Var mest på luncherna men har nyligen blivit mer engagerad. Det bästa jag varit på än sa långe var SWEA Professional när vi hörde Irina Schoulgin-Nyoni prata på Swedens Permanent mission to the UN.

Vad gör du på dagarna, kvällarna?
Jag jobbar på Swedish Cottage Marionette Theater på dagarna som “puppeteer” och puppetry administrator. På kvällarna är jag hemma med min man, dotter som är sju år och vår katt Chilli Hotdog. Jag älskar att vara hemma och mysa

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Mitt smultron ställe är Fort Tryon Park som jag tycker är den vackraste parken på Manhattan. Metropolitan Museum finns där (The Met Cloisters, med café pa somrarna) och Fort Tryon Café som är väldigt poppis på helgerna.


Lisa Hammarstrand
Programansvarig

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott i NYC sedan augusti 2015.

Vad tog dig till New York?
Efter att ha varit här på besök flertal gånger så sitter jag på flyget hem 2014 och tänker “Det är ok att bara komma hit på besök, även om jag vill bo här. Det är ok” En kort tid senare fick jag en chans att komma över igen och pang bom en månad efter detta träffade jag min man från Australien och jag blev kvar.

Har du bott ”utomlands” i något annat land?
Efter gymnasiet 2002 övertalade jag några av mina närmsta vänner att vi skulle flytta till Cork, Irland för att bättra på engelskan. Inte för att vi förstod vad irländarna sa i början men det var väldigt roligt och vi flera av oss jobbade för ett amerikanskt företag som hade hand om hotellbokningar. Deras kontor låg inne i ett garage där billarmen alltid tjöt. Jag var till och med på jobbintervju för Apple. Men det hade vi ingen större koll på vad det var då.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i SWEA sommaren 2016 och i början av 2017 gick jag med i Programkommittén. Det bästa med SWEA är att jag alltid träffar nya och spännande människor i alla åldrar.

Vad gör du på dagarna och eller kvällarna?
Jag är projektledare/HR men just nu är jag ledig och har spenderat otaliga timmar i Central Park där jag kan de flesta stigar och vägar. Jag yogar, ser på film och serier samt lyssnar på ofantligt mycket dokumentärer.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Great Hill i Central Park är en favorit samt det ohippa men helt underbara Mable’s Smokehouse i Williamsburg. Billigt, gott och alltid trevligt för en amerikansk upplevelse. En nyupptäckt pärla i Harlem är Clay. Supergott!


Lisa Laskaridis
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott här sen 2010.

Vad tog dig till New York?
Ett jobb på FN (United Nations Department for Public Information)

Har du bott utomlands i något annat land?
Innan jag flyttade till New York bodde jag i Melbourne, Australien, i 7 år.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Sedan 2010. Det allra bästa är gemenskapen, SWEA har blivit min familj här i New York.

Vad gör du på dagarna?
Jag jobbar som press och kommunikationsansvarig på den svenska FN-representationen i New York.


Britt-Marie Swartz
Styrelseledamot


Iris Voltaire
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag har bott i New York i flera omgångar, men senaste vändan kom jag hit sommaren 2016.

Vad tog dig till New York?
Min vilja att bo och jobba här. Jag har alltid älskat New York, så när jag var klar i skolan var valet självklart att ta mig hit.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Absolut, jag bodde i södra Spanien i ett år under gymnasiet, och flyttade sedan till Barcelona för jobb när jag tagit studenten. Jag har även studerat ett år i San Diego, Kalifornien, samt tre år i Köpenhamn, Danmark. Men nu känner jag mig klar med att flytta, och planerar att stanna i New York en längre tid.

Hur länge har du varit med  i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag har varit med i SWEA sedan Oktober 2016. Bäst med SWEA är det otroliga nätverket som medlemskapet kommer med – jag har hittat så många nya vänner genom SWEA. Näst bäst är att få fira svenska highlights i NYC, såsom kräftskivor och semmeldagen.

Vad gör du på dagarna?
På mornarna joggar jag i Central Park och på dagarna jobbar jag med branding på ett e-commerce underklädesföretag. På kvällarna och helgerna umgås jag med min kille och våra kompisar – ofta med ett starkt fokus på mat och dryck.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Jag vill slå ett slag för en restaurang på min gata, Café Antonucci (East 81st St) – mysigaste italienaren i NYC. Ni hittar mig också ofta på Hamptons Chutney på Grand St – godaste lunchen.


Christina Xenos
Styrelseledamot

Hur länge har du bott i New York?
Jag flyttade hit i slutet av sommaren 2017.

Vad tog dig till New York?
Det var min man som är från Brooklyn som lockade hit mig.

Har du bott “utomlands” i något annat land?
Jag har bott i Frankrike som student.

Hur länge har du varit med i SWEA NY och vad är bäst med SWEA?
Jag gick med i SWEA precis innan jag flyttade från Göteborg förra sommaren. Det bästa med SWEA är alla människor och det nätverk som jag har blivit en del av och de möjligheter som det ger.

Vad gör du på dagarna?
Jag hade möjligheten att ha kvar mitt svenska jobb fram till december. Så just nu söker jag arbete för fullt här.

Vilket är ditt smultronställe i New York?
Som smultronställe vill jag lyfta Queens som är en fantastisk blandning av allt och en massa god mat. En riktig pärla är the Noguchi Museum i Astoria precis vid Socrates Sculpture Park. Restauranger jag gärna återkommer till är peruanska bistron Casa del chef i Woodside och italienska Soleluna i Sunnyside.