Network Menu

SWEA BUS

Barn utomlands & svenska språket (BUS) är ett SWEA-projekt som drivs för att hjälpa föräldrar utanför Sverige med att föra vidare svenskan till sina barn och stötta barnens flerspråkighet.

Vi Sweor i NY som träffas har ett eller flera barn i åldrarna nyfödd till tio år. Det är ett forum för oss att hitta kompisar (till föräldrar och barn), leka, öva svenska, diskutera barnrelaterade frågor m.m.. Vi träffas runtom New York i lekparker, Central Park, Svenska kyrkan och bibliotek.

Tanken är att arrangera aktiviteter ihop som fem-kamp, spela kubb, picknick, fotbollsträning, m.m.. Kanske kan även bara mammorna gå ut någon kväll. 🙂 Fler idéer och initiativ är välkommet!

Hoppas ni vill vara med också!

Maila till newyork(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.orgom du är intresserad av att komma med i vår facebookgrupp och messengergruppen där vi delar information och planerar kommande träffar.

Vänliga hälsningar

SWEA New York

 

Träffar:

14:e april 2018, picknick i ett ljuvligt central park! Barnen plockade gräslök, blåste såpbubblor och spelade boll.

 

Vi sågs en första gång söndagen den 4:e mars 2018 i Svenska Kyrkan NY (5E 48th ST) och fikade och lekte. Det var toppen och vi var 25 vuxna och barn totalt.

   

Vi sågs även under hösten 2018 och har även hunnit med några träffar under våren 2019.

Läs med om SWEA BUS här.