Network Menu

SWEA Bokklubbar

Inom SWEA New York finns flera grupperingar som konsumerar och diskuterar böcker eller annan media.

“Blandad kompott”  är bokklubben som läser både engelsk och svensk litteratur.

Vi är en grupp på 11 personer som läser modern litteratur både på svenska och engelska. Vi träffas en gång i månaden antingen hemma hos varandra eller ute på restaurang. Genom böckerna får vi uppleva olika miljöer runt om i världen som ger oss givande diskussioner när vi träffas.

Under 2017 läste vi bland annat A little life av Hanya Yanagihara, En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité, Never let me go av Kazuo Ishguro och Störst av allt av Malin Persson Giolito. Under

2018 läser vi bland annat: The Sympathizer av Viet Thanh Nguyen, Fyra dagar i Kabul av Anna Tell, Fire and Fury av Michael Wolff oh Stanna hos mig av Ayobami Adebayo.

Kontaktperson: Ingalill Wilson: ingalill.k.wilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

En grupp är en blandad mediagrupp.

Vi är bokklubben som blev en ”mediaklubb”. Vi hoppade över böckerna, och istället testar vi nu media av andra slag – en tidningsartikel, podd, dokumentär eller liknande. Det är ett toppen koncept! Vi är ca 10 personer och ses hemma hos varandra. Vi har bland annat lyssnat på p3-dokumentär, sett netflix-dokumentärer. Att starta en klubb av något slag är ett roligt sätt att knyta nya kontakter och få fler vänner. Vi umgås ofta även utanför bokklubben!

p3 doknetflix

 

En tredje grupp läser och diskuterar svensk litteratur en gång i månaden.

Gruppen är cirka 8 personer och träffas hemma hos varandra. Kontaktperson är Kina Andersson: kinaandersson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

-”Vi läser moderna svenska romaner med enstaka inslag av andra skandinaviska författare och har träffats i drygt 15 år!

Vi har bland annat läst; Spådomen av Agneta Plejl, Än klappar hjärtan av Helena von Zwiegberg, Den andra kvinnan av Therese Bohman, Beckomberga av Sara Stridsberg, Folk av en främmande stam av Louise Boije af Gennäs.

bokklubb rad liten