Network Menu

Stipendiater 2015

Jamestown och NIFF årets stipendiater 2015

 

Vid SWEA New Yorks årsmöte den 25 februari 2016 delades årets SWEA New York Mona Johnsson Scholarship ut till två organisationer: Swedish Jamestown som främjar svensk kultur och språk till barn i västra New York, samt Nordic International Film Festival. De båda stipendiaterna erhöll vardera 1.500 USD.

Nordic International Film Festival

SWEA New York Mona Johnsson stipendium 2015 om $1,500 tilldelades Nordic International Film Festival (NIFF). Stipendiet ska hjälpa festivalen att nå en större publik.

NIFF höll sin första festival förra året på Scandinavia House här i New York. Under festivalen visades hela 22 filmer inom loppet av två dagar. Över 500 filmskapare deltog i evenemanget och många flög in från Sverige, Danmark och Norge, samt andra länder och även från hela USA.

NIFF’s mål är att lyfta fram nordiska filmer på en internationell marknad och hjälpa oberoende filmskapare som vill filma sitt nästa projekt i Norden, och vice versa.

Stipendiet kommer att användas för att ge filmskapare fler kanaler att presentera sitt arbete och kommer att öka exponeringen av svensk kultur till människor i New York-området.

Årets festival äger rum 28-30 oktober.

Läs mer: http://www.nordicfilmfest.org/

Glada stipendiaterna Johan Matton  och Linnea Larsdotter Mikkelä:

Stip 1

 

 

Swedish Jamestown

SWEA New York Mona Johnsson stipendium 2015 om $1,500 tilldelades Swedish Jamestown.

Swedish Jamestown drivs av Maria Malmström och Susanna Ecklof och har som mål att främja svensk kultur och språk till barn i västra New York. Stipendie-kommittén inom SWEA New York anser att detta är ett bra sätt att säkerställa den varaktiga inverkan av svensk kultur i ett område som en gång var den största svenska bosättningen i Nordamerika.

Swedish Jamestown planerar att använda stipendiet för program med anknytning till svensk kultur. Deltagarna är barn i åldrarna 0-18 som har svenskt påbrå eller ett intresse för svensk kultur. Programmet kommer att fokusera på språk, traditioner, historia, geografi, litteratur, natur och kulinariska traditioner för att bevara svensk kultur till framtida generationer.

Läs mer:

http://www.facebook.com/swedishjamestown

 

 

Marie och Susanna tillsammans med några av barnen i Swedish Jamestown:

stip 2